Belföld

Pünkösdkor érkezik a kánikula

Péntekig csak visszafogottan lesz meleg, a hétvégétől pedig végre a napfény és a nyár szerelmesei örülhetnek igazán.

Szerdán még csak 25 fok körüli hőmérséklet várható, sőt északon egy-egy zápor is előfordulhat, de már egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep.

Innentől kezdve nincs megállás, és fokozatosan melegszik az idő – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Csütörtökön még egy gyenge hidegfront miatt a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél helyenként megélénkül. Nyugaton egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Nyugaton pár fokot visszaesik a hőmérséklet, máshol azonban 25-28 Celsius-fok várható.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb az északi tájakon alakulhat ki egy-egy zápor. Mérséklődik a légmozgás. Délutánra már 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

A hétvégén igazi nyári, napos időre van kilátás, számottevő csapadék sehol sem várható. Tovább melegszik az idő, vasárnap már akár 28-33 fok közötti értékeket is mérhetünk.

Locsizzunk!

mosakodik, mosdik, mosakszik, fürdőt vesz, fürdik, zuhanyzik, tusol, pancsol, lubickol, csobban, megmártózik, hűsöl, locsizik (?), strandol – és még ki tudja, hány szinonimája létezik annak, amit a legjobban szeretünk nyáron csinálni cseppfolyós földrajzi környezetben.

Te is tudsz egy itt nem szereplő kifejezést?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik