Belföld

Péntek az utolsó zavartalan napsütéses nap

Pénteken 32 fokig emelkedhet a hőmérséklet, de estefelé elindul a gomolyfelhő-képződés, amely egész jövő héten a nyakunkon marad.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű, estefelé azonban nyugaton már több gomolyfelhő lesz felettünk, és akkor ott néhol zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A többnyire mérsékelt déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. Késő este általában 17, 22 fokra számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, napközben főként a Dunántúlon és a középső országrészben valószínű zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

Vasárnap az erőteljes nappali gomolyfelhőből többfelé várható zápor, zivatar, kisebb valószínűséggel nyugaton. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Hétfőn is a nap meghatározó lesz a gomolyfelhő-képződés, amely a meteorológusok szerint gyakori és erőteljes lesz. Sokfelé valószínű zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarok környezetében lehet viharos széllökés. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Kedden sem szabadulhatunk a gomolyfelhőktől, igaz napsütésre is számíthatunk. Több helyen valószínű zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarok környezetében lehet viharos széllökés. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik