Belföld

Csalt, lopott, hazudott a vásárhelyi szélhámos

Sírokat rongált, nem létező tűzifával üzletelt és fizetés nélkül tankolt a most bíróság elé állított férfi.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly decemberben őrizetbe vett a rendőrség egy akkor 21 éves férfit, aki néhány hónappal korábban mécsestartókat, vázákat, és szobrokat lopott el a mindszenti temetőből.

A kihallgatásán kiderült, ennél jóval több van a rovásán. Többektől – egy helyi gazdasági társaság alkalmazottjának kiadva magát – pénzt csalt ki le nem szállított tűzifáért, fizetés nélkül távozott egy benzinkútról, illetve pénzt lopott egy nyitva felejtett, parkoló autóból. Mindent összevetve több százezer forint kárt okozott az áldozatainak.

A járási ügyészség a vádlottat a sértetteket ért kárérték szerint minősülő üzletszerűen elkövetett csalás vétségével, lopás vétségével, valamint üzletszerűen, kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, temetőben, a halott emlékére rendelt tárgyra elkövetett lopás bűntettével vádolja – olvasható a Csongrád Megyei Főügyészség közleményében.

A rendőrség korábban egy 2013. júniusi rablással is meggyanúsította a vásárhelyi férfit. Akkor egy nő megtakarított pénzét és a családi Bibliáját vitte el egy rabló. A vádhatóság közleménye ezt az esetet azonban nem említi.

A férfi bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik