Belföld

Pelczné nem akar szakállat

Pelczné Gáll Ildikó nem gondolja, hogy az európai sikerhez szakáll kellene egy nőnek. Nem látta ugyan az osztrák énekes produkcióját, de még elképzelni se szeretné, ahogy valaki szakállasan énekel női ruhában. (Korábban a bécsi érsek imáját és áldását ajánlotta fel a sokak által elutasított énekesnek – a szerk.) Ha ez lenne Európa jövője, akkor abban az EU-ban neki nincs helye. Reméli, nem ez az elképesztő párosítás a siker záloga. A gyerekeinek a legnagyobb gondja egyébként az volt, hogy „Magyarország is 10 pontot adott a produkcióra”.

A Fidesz EP-listavezetője elismerte, üzenetértéke van annak, hogy náluk nő a listavezető, de szerinte ez az eddigi munkájának is szólt. Ő is támogatja, hogy több nő legyen a politikában, de nem mindenáron, a teljesítmény nélküli kvótázást nem tartja célravezetőnek.

Pelczné Gáll Ildikó a hetilap lefrissebb számában hosszan sorolja, miért nem látja értelmét a vitának a jobbikos Morvai Krisztinával, és miért tartja kizártnak a brüsszeli nagykoalíciót az európai ballal. A Fidesz csak az európai konzervatívokkal és reformerekkel tud együttműködni. Azzal sem ért egyet, hogy az Európai Parlamentben termet neveztek el Horn Gyuláról, a Biszku-ítéletet viszont elfogadhatónak tartja. További részletek a legfrissebb Heti Válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik