Belföld

Fidesz: ez Bajnaiék Simon-ügye

A Fidesz szóvivője arról beszélt, Sipos Péter, Bajnai Gordon párttársa nem fizetett adót “gyanús ingatlanspekulációkból származó milliárdos bevételei után”, ami erősen felveti annak gyanúját, hogy a vagyona bűncselekményből származik, és “a pánikszerű vagyonmentésnek” – vagyis, hogy szinte mindenét gyermekei nevére íratta – is ez lehet az oka. Zsigó Róbert kérdéssel fordult Bajnai Gordonhoz: tudott-e arról, honnan van párttársa milliárdos vagyona.

Sipos Péter 2010-ben még az LMP színeiben került be a XII. kerületi önkormányzatba, majd a pártból kiválva csatlakozott a PM-et megalapító „szakadárokhoz”. Először az Index írt arról, hogy tavalyi vagyonnyilatkozatához képest az idei több százmillió forinttal kevesebbet tartalmaz.

A Magyar Nemzet csütörtökön számolt be róla, hogy információi szerint Sipos Péternek jelentős összegű adóhátralékot feltáró vizsgálat miatt volt sürgős vagyonának a menekítése. A lap szerint a politikus több mint tíz éve vett üzlettársaival több biatorbágyi telket, amelyeket az önkormányzat hamarosan belterületté minősített. Az így felértékelődött földeket pár év múlva óriási haszonnal értékesítették, a bevétel utáni adót viszont nem fizették be. A végrehajtóktól próbálta óvni most a politikus az ingatlanjait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik