Belföld

Ajánlott minden helyszínt bejárni gyermeknapon

Vásárhely24

2014. 05. 22. 14:01

5 játszótér, 5 különleges feladatsor a csapatoknak, értékes nyeremények, esti koncertek - nagy fába vágta a fejszét gyermeknapra a Tiszta Szívvel Egyesület.

Ezt maga Lázárné Megyeri Zita, az egyesület elnöke mondta csütörtökön, amikor Almási István polgármesterrel a szombati vásárhelyi programokról számoltak be. A Tiszta Szívvel Egyesület immáron 10 éves működése óta az egyik nagyobb feladatot vállalta fel május 24-én szombatra.

Az általuk megépített öt játszótéren egy időben és párhuzamosan szereznek játékokat. Reggel 9 órától a hódtói-, a népkerti,  a damjanich utcai, az  Európa parkban található és nem rég átadott Béke telepi játszótereken ügyességi feladatokra hívják a családokat, csapatokat.

Minden helyszínen lehet jelentkezni a feladatokra – egy jelképes támogatói díj ellenében -, ezért egy kalandlapot kapnak a résztvevők amely jelzi hol és milyen feladatok várnak még rájuk. Az adott játszótereken szereplő feladatokért a csapat tallérokat kap, amit majd egy urnában gyűjtenek. 16 órától a Hódtóban értékes nyereményeket sorsolnak a ki tallérok alapján. 6 kerékpár, ópusztaszeri és strandbelépők, X-box, psp, tabletek, mobiltelefonok, színes tévé és sok más nyereménnyel gazdagodhatnak a próbákon résztvevők.

A Hódtóban a rendőrséggel biciklis akadálypályát építenek, a csapatoknak ott azt kell sikerrel teljesíteni, de itt kell papírsárkányt is készíteni. A népkerti pálya ügyességet és bátorságot is igényel, óriás létramászás, kötélpályán való séta is szerepel a feladatok között. Az egyik leglátványosabb feladat pedig az Európa parkban várja a csapatokat. Itt a kőfalra rögzített óriás képeslapokat kell kiszínezni, természetesen csapatmunkában.

A napra és a helyszínekre az egyenruhás szervezetek, civil csoportok, társszervek, kézművesek és kirakodók is kitelepülnek, étel-ital is lesz mindenhol.

Az összesített program a Hódtóban 16 órakor kezdődik koncerttel, majd kisorsolják a díjakat. Amikor ennek vége két sztár ad koncertet várhatóan 17 és 17:30-tól színpadra lép Lányi Lala és Kocsis Tibor.

Lázárné Megyeri Zita még elmondta, a rendőrséggel és a polgárőrökkel az 5 játszótér között biztonságos és felügyelt útvonalat alakítottak ki, gondolva azokra akik minden próbát el akarnak végezni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.