Belföld

Az MSZP már nem vitázna mindenképp

A disputát Karácsony Gergely kezdeményezte, az időpont is megvolt, május 23-a, két nappal a választások előtt. A helyszín először a Parlament lett volna, de Kövér László házelnök kitiltotta a rendezvényt, a Népszava információi szerint a pártoknak az MTVA is nemet mondott, az egyik kereskedelmi tévé közvetíthet majd.

De kérdéses, hogy kik mennek el. Korábban ugyan igent mondott Bajnaiéknak az MSZP és a Jobbik is (a DK eleve bojkottálja azokat az eseményeket, ahol ott a Jobbik), de a legújabb hírek szerint az MSZP is a visszalépését fontolgatja.

Az MTI arról ír, hogy a szocialista párt országos választmányi bizottsága szerdán dönt arról, hogy részt vesz-e a párt az európai parlamenti választáson listát állító pártok vitáján. Ezt Szanyi Tibor, a párt listavezetője közölte, majd hozzátette: a Jobbik körüli tisztázatlanságok, „hogy nem tudni, kiket képviselnek, az oroszokat, az irániakat, vagy a magyarokat, borzasztóan nehézzé teszi a vitán való részvételről szóló döntést”.

Nyolcpárti – lett volna

Szanyi emlékeztetett arra is, hogy a párt alapvetően nyolcpárti vitában gondolkodik, ez a szám azonban erősen fogyóban van, a Fidesz már időben jelezte, nem megy el. Ugyanakkor az Origo hozzáteszi, hogy a szocialista párt egy másik vitát már lemondott.

Ujhelyi István, aki második Szanyi mögött az EP-listán kedden az ATV-ben Morvai Krisztina jobbikos politikussal vitázott volna, de a lap értesülései szerint a szocialisták lemondták a vitát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik