Belföld

Rosszul lett Kovács Béla

A kémkedéssel vádolt jobbikos politikus Szegeden tartott volna fórumot, de lemondta. Fáradtságra és idegi kimerültségre panaszkodott.

Fáradtság, idegi kimerültség és fizikai rosszullét miatt nem tudott részt venni hétfői szegedi fórumán Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltje – közölte a párt este az MTI-vel.

A Jobbik úgy fogalmaz a közleményben, hogy “a kormány által aljas módon megvádolt politikus elnézést kér a lakossági fórumra érkező szimpatizánsoktól”. A keddi fórumait – egészségi állapotától függően – igyekszik megtartani – tették hozzá.

Hétfőn Vona Gábor sajtótájékoztatójáról próbált észrevétlenül távozni azzal az indokkal, hogy Szegedre kell mennie. Kínosra sikerült a jelenet.

Kovács Bélát hétfőn hallgatta meg zárt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága azzal összefüggésben, hogy kémgyanúba keveredett.

Ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában írt arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel az EP-képviselő mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat és kijelentette: soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, nem működött velük együtt és megkeresés sem volt a részükről.

Olvasói sztorik