Belföld

Kiesett három képviselő Budapesten

Három nemzetiségi mandátum kiadásáról döntött a Nemzeti Választási Bizottság Budapesten: két mandátumot lemondás miatt kellett betölteni, egyet pedig azért, mert a képviselő hosszú ideig nem vett részt a testületi munkában.

Az Országos Ruszin Önkormányzatban két mandátum üresedett meg. Az egyik, Tóth Zoltán mandátuma azt követően szűnt meg, hogy a képviselő lemondott települési képviselői mandátumáról, ezzel pedig megszűnt az országos önkormányzati mandátuma is. Mivel az országos önkormányzat nem jelölte meg, kinek adja ki a mandátumot, az NVB azt a listán szereplő következő jelöltnek, Hattinger Tamásnak adta.

Homoki István mandátuma pedig azért szűnt meg, mert egy éven át nem vett részt a testület munkájában, ezért az Országos Ruszin Önkormányzat kimondta mandátuma megszűnését. Az önkormányzat jelezte az NVB-nél, hogy a megüresedett mandátumot Holovackij Andrásnak kéri kiadni, az NVB pedig ilyen értelmű döntést hozott.

Az Országos Horvát Önkormányzatban Handler András lemondása miatt üresedett meg a mandátum, s az önkormányzat megjelölte, hogy a mandátumot Skrapits Lászlónak kéri kiadni. A bejelentés a törvényi feltételeknek megfelelt, ezért az NVB pénteken kiadta a mandátumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik