Belföld

“Orbán és Kövér az akácosban”

“Az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket” – mondta az Index cikke szerint Kövér László 2002-ben a Magyar Demokrata című lapnak. Tíz évvel később maga Orbán Viktor tette tiltólistára az akácot: egy 2012-es kormányrendelettel engedély nélkül irthatóvá tette Magyarországon – emlékeztetett Mudri György EP-képviselőjelölt.

“Ezek után ők akarják megvédeni az akácot?” – tette fel a kérdést az ellenzéki politikus, aki szerint az EU csak annyit kérdezett, a tagállamok mit terveznek az inváziós fásszárú növényekkel. “Egyik fideszes politikusnak sem kell tehát küzdenie az akácosokért, csupán nyilatkozniuk kell álláspontjukról.” Mindezek tükrében a szocialisták arra kérik a magyar választókat, bízzák a magyar akác és pálinka ügyét rájuk, akik a baloldali többségű Európai Parlamentben ezen ügyeket is el fogják rendezni.

“A Fidesztől pedig csak annyit kérünk, hogy az EP-választások komolyságára való tekintettel legalább a választás előtti utolsó 10 napban tartózkodjanak a magyar választók tudatos félrevezetésétől ” – írta az EP-képviselőkelölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik