Belföld

Üzenjük Viktornak – megindult a harc az utcákon

Kis kampánykörkép, szétnézünk, hogy a pártok miként készülnek Európába. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a kreativitást nélkülözve elsősorban, valamint belpolitikai színezetet adva annak.

Üzenet: tisztelet

A Fidesz újragondolt egy korábban már kétszer is kiragasztott plakátot, az országgyűlési választások előtt még csak annyi volt rajta, hogy „Magyarország miniszterelnöke”, a választások után rákerült a „Köszönjük” matrica, majd az EP-választás előtt jött a harmadik újrahasznosítás, még az LMP-s zöld szív is dobban egyet: „Üzenjünk Brüsszelnek, tiszteletet a magyaroknak.”

Karácsony Gergely és az Együtt–PM meghekkelte a plakátot, de csak egyet. Egyébként pedig rengeteg van belőlük országszerte.

Kép: Karácsony Gergely / Facebook

Lámpavas és európai jogok

A Jobbik plakátjairól Morva Krisztina, a párt listavezetője valamint egy üzenet: „Európai jogokat, európai béreket, Európa közepén”, ami egy EU-szkeptikus párttól kicsit tudathasadás. Főleg úgy, hogy Morvai a minap egy tévévitán kijelentette, szerinte az EU gyarmati sorban tartja hazánkat. De ő újra kiül Brüsszelbe, viszi magával a „lámpavasozó” Gaudi-Nagyot is.

Kevés, de legalább ötlettelen

Az EP-választás egyik, legfontosabb belpolitikai tétje, hogy ki lesz a legnagyobb ellenzéki párt. Az EU-szkeptikus, de a szavazótáborát jól mozgósítani tudó Jobbik, vagy az EU-párti, de mozgósításban gyenge MSZP. Május 9-én láttam az első EP-plakátot az MSZP-től, a tumblr-oldalamon részletesen írtam róla. Itt röviden csak annyi, hogy a „Biztonságban Európában” szlogen mellett a párt a mai napig nem tudta levetkőzni a nyugdíjasok pártja eposzi jelzőt, a plakáton is ott a három generáció, ők mind az MSZP-re szavaznak, azzal együtt, hogy a két kiskorú senkire sem szavaz, legfeljebb a pizzára a spenóttal szemben.

Kép: Tumblr

Arcfestés – felnőttekkel

Sajnos az Együtt–PM lecserélte az országgyűlési választások után a korábban rájuk oly’ jellemző kiskutyákat, kiscicákat és minden egyéb cuki állatot, és átváltott arcfestősbe. Bajnai Gordon ebben igazán erős, például volt már arcfestett Batman is, most a „magyar vagyok és európai” az üzenet.

Kép: Bajnai Gordon / Facebook

A Fidesznek válaszolva

Természetesen a DK is robbantotta a (szerény) EP-bombát, a középpontban Gyurcsány Ferenccel, aki a kormánypártok szlogenjeire reagál, szerinte nem a Fidesz, hanem Európa teljesít jobban. De a tiszteletkérő (amit nem kérni, sokkal inkább kiérdemelni szoktak – a szerk.) jelmondatra is válaszolt, mutatjuk:

Kép: Gyurcsány Ferenc / Facebook

Lehet látni?

Látott már valaki közterületen LMP-s EP-plakátot? Ha igen, írja meg nekünk kommentben, hogy hol és hogyan néz ki. Én még nem. A Facebook-oldalukon egyébként van. Még az aláírásgyűjtés időszakából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik