Belföld

Meghekkelte az Együtt-PM Orbán plakátját

"Üzenjük Viktornak!" felirattal ragasztotta át a Fidesz egyik "Üzenjük Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak!" szövegű, Orbán Viktort ábrázoló budai kampányplakátján a felirat első részét Karácsony Gergely szerda délelőtt. Az Együtt-PM politikusa egyúttal a KDNP és a Fidesz logóját az Együtt-PM logójával takarta el.

A volt képviselő elmondta: nyílt levelet is írt a kormányfőnek. Mind a plakát átragasztásával, mind pedig a nyílt levéllel arra akarja rávenni a miniszterelnököt, hogy a Fidesz politikusai vegyenek részt az Együtt-PM által kezdeményezett, az európai parlamenti választásról szóló vitán – közölte.

Fotó: Facebook/Együtt

Karácsony Gergely hangsúlyozta: a vitát a listát állító pártok között kezdeményezték, mert nem szeretnék, ha az állampolgárok még egyszer úgy szavaznának, hogy a pártok nem mutatták be és nem vetették össze a nyilvánosság előtt saját programjaikat. A vitáról szóló, korábbi egyeztetésen a Fidesz nem vett részt.

Karácsony Gergely kijelentette, ha a miniszterelnök az óriásplakátokon azt üzeni Brüsszelnek, hogy tiszteletet követel a magyaroknak, akkor az Együtt-PM azt üzeni neki, tisztelje meg a választókat azzal, hogy a Fidesz elküldi képviselőit a megbeszélésekre és részt vesz a május 23-ra tervezett vitán.

Fotó: Facebook/Együtt

Hangsúlyozta, nem szeretnék megrongálni a plakátot, a felirataikat könnyen el lehet távolítani. Kevéssel a sajtótájékoztató után két nő jelent meg a helyszínen. Egyikük azt mondta, hogy ez Orbán Viktor plakátja, majd leszedte az Együtt-PM felragasztott logóját. Kijelentették, nem járulnak hozzá, hogy képfelvétel készüljön róluk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik