Belföld

Ezért szigorít a bérletvásárláson a BKK

Vége azoknak az időknek, mikor mi írhattuk rá a számot a szelvényünkre. Az automatákból viszont már nem csak jegyet lehet venni.

Jelentősen megnehezítik a bérlethamisításokat az új vásárlási szabályok, amelyek szerint az arcképes igazolvány azonosítóját május 13-tól már nem az utas, hanem a BKK értékesítői írják rá a hőpapírra kinyomtatott bérletre – közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Ehhez az utasoknak meg kell adniuk az arcképes igazolvány számát a pénztárban (ez lehet BKK-s, vagy Volánbuszos bérletigazolvány, személyi igazolvány, jogosítvány, diákigazolvány, útlevél, vagy egyéb kedvezményre jogosító okmány), de a személyazonosságot nem kell igazolni, csak az igazolvány számát kell bediktálni.

Hangsúlyozták, hogy az új jegy- és bérletkiadó automaták által nyomtatott bérletek megvásárlása már most is csak egy arcképes igazolvány azonosító számának megadásával lehetséges, ezt az automata érintőképernyős felületén kell beírni.
Az azonosítószámot nyilvántartó ügyfélkártya használata nem lesz kötelező, de annak használata megkönnyíti a bérletvásárlást – közölte a BKK.

A BKK háromszáz új jegy- és bérletkiadó automatát állít üzembe, ezekből hatvan már működik a forgalmasabb csomópontokban. Ezek a jegyeken kívül bérletek kiadására és számla kiállítására is alkalmasak, emellett az érmék mellett papírpénzt és bankkártyát is elfogadnak.

Az automaták telepítését március végén az M4-es metró indulásával kezdték el, a teljes projekt várhatóan egy év alatt fejeződik be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik