Belföld

Lázár helye biztosnak látszik az új kormányban

Egyre valószínűbb, hogy kancelláriaminiszter lesz a vásárhelyi képviselőből.

Lázár János helye biztos kancelláriaminiszterként – írja a VS.hu. A portál szerint bár Orbán Viktor hivatalosan csak május végén nevezi meg a minisztereit, kettő kivételével már minden hely elkelt a kormánypadsorban.

A híroldal szerint Balog Zoltán, Pintér Sándor és Varga Mihály helye is biztosnak látszik a kabinetben, illetve úgy tűnik, Németh Lászlóné is marad a fejlesztési minisztérium élén.

A VS.hu ugyanakkor úgy tudja, még kérdéses a vidékfejlesztési, valamint a honvédelmi tárca vezetőjének személye.

Lázár János azzal, hogy a Miniszterelnöki Hivatal vezető miniszterévé lép elő, lényegében a kormány operatív vezetőjévé válik.

A vásárhelyi politikust egyébiránt több más poszttal is hírbe hozták az elmúlt egy hónapban. Pletykák szóltak arról, hogy frakcióvezetővé léptetnék vissza (2010 és 2012 között már betöltötte ezt a tisztséget), de arról is, hogy Semjén Zsolt mellé miniszterelnök-helyettessé neveznék ki.

Találgatások szóltak arról is, hogy ő vagy Rogán Antal kap magasabb pozíciót az új kormányban. Az idézett oldal szerint Lázár; értesüléseik szerint ugyanis az V. kerületi polgármester a következő években is frakcióvezetőként folytatja majd a parlamentben.

Az új kormány várható összetételéről és a lehetséges államtitkárokról részletesebben a VS.hu oldalon olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik