Belföld

Luxushotelben alhatnak a vidéki képviselők

A pazarlások miatt vannak új szabályok, de egyelőre úgy tűnik, ez a visszaéléseknél is drágább az államnak.

Az ötcsillagos Meridienben kaphatnak szobát az új parlament vidéki képviselői – írja a Blikk. A lap emlékezetet, hogy korábban sok politikus csalt a szállásköltség térítéssel. Már 7-8 éve is többen úgy vették fel a lakhatási támogatást, hogy nem is volt szükségük fővárosi albérletre.

Egy friss törvény szerint az Országgyűlési Hivatal 35-50 négyzetméteres lakásaiban kapnak helyet immár a vidéki képviselők. Csakhogy nincsenek még ilyen ingatlanok, a hivatalos magyarázat szerint azért, mert nem tudják még, hány képviselőnek van szüksége fővárosi szállásra.

Addig tehát marad az a fővárosi hotel, ahol egykor George W. Bush amerikai elnök is lakott. Itt a legolcsóbb szoba 35 ezer forint egy éjszakára egy egyszerű vendégnek. Hogy miért mem olcsóbb szállodát kapnak a politikusok, arról a lapban olvashatnak.

Nagy-Britanniában több politikus belebukott már a költségtérítési csalásokba. Legutóbb a kulturális miniszter mondott le, miután kiderült, hogy a képviselői kiadásaira igényelt pénzből szülei lakásának rezsijét fedezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik