Belföld

Két rendőrsiker a határon

A szegedi határrendészet 6 embert kapcsolt le egy ötszemélyes autóban, és elfogtak egy Németországban körözött Opelt is.

Egy szerbiai embercsempész segítségével akart Ausztriába jutni az az 5 illegális migráns, akiket Mórahalmon fogtak el a szegedi határrendészek május 1-én. A járőrök a Kissori úton állítottak meg egy szabadkai rendszámú Fiat Doblot Az autót vezető 51 éves férfi szerbiai magánútlevéllel igazolta magát, azonban 5 pakisztáni utasa sem személyazonosságát, sem jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. Az egyenruhások ezért előállították őket.

A sofőr kihallgatásán elmondta, hogy 500 euróért vállalta a „fuvart”. A szerbiai férfinak a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt is felelnie kell, mivel a járműben a megengedettnél egy fővel többen utaztak.

Ugyancsak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei május 2-án a délutáni órákban a község külterületén igazoltatták a német honosságú Opel Astra-t vezető mauritániai férfit.Kiderült, hogy a bérelt gépkocsit a német hatóságok körözik. Az egyenruhások a járművet lefoglalták, a sofőrt pedig előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik