Belföld

Csaknem százezer forintba kerül oldalanként a Fidesz imázstanulmánya

Giró-Szász András kormányszóvivő egykori cégétől rendelt tanulmányt a Fidesz parlamenti frakciója.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent információk szerint oldalanként legalább 98 ezer forintba kerül a Fidesz által megrendelt tanulmány – szúrta ki az Index. A tendert a Strategopolis nevű cég csinálhatja, ami korábban Giró-Szász András kormányszóvivőé volt.

A cégnek két imázs monitoring tanulmányt kell elkészítenie a kormánypárt frakciójának, összesen 9,8 millió forintért. A részletekről nincsenek információk, a párt ugyanis hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésen választotta ki a nyertest. A tanulmány maximum 50 oldalas és 100 ezer karakteres lesz.

A Strategopolis egyébként januártól évi nettó 42 millió forintért készít híreket az MTVA-nak, amit magánrádióknak értékesítenek. Ahogy pedig korábban már írtuk: Befutott az EMMI-nél Giró-Szász András volt cége, a Strategopolis is (ennek a társaságnak a székhelye egyébként ugyanott van, mint ahol a Századvégé). Giró-Szász András 2011-ig volt tulajdonos a cégben. A Strategopolis 8,3 millió forintot kapott közvélemény-kutatások elvégzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik