Belföld

Tovább vizsgálják a Pető Intézetet

Újabb látogatóbizottság érkezik majd az intézménybe, mert a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságnak fenntartásai vannak.

Folytatódik az intézményakkreditációs monitorvizsgálat a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében (MPANNI) – írja a Népszava.

Balázs Ervin, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elnöke a lapnak elmondta: pénteki ülésükön úgy döntettek, hogy ismételt látogatóbizottságot rendelnek az intézetbe.

A kétfős látogatóbizottság májusban érkezik majd  az intézménybe, és várhatóan még ebben a tanévben jelentést tesz – számolt be a Népszava.

A MAB-elnök beszámolt a lapnak arról is, hogy elsősorban szervezeti kérdésekben vannak fenntartásaik. Tisztázásra vár ugyanis, hogy milyen az intézetben az egyes óraadó tanárok terhelése, munkabeosztása – írja a Népszava.

Ahogy arról korábban szintén a Népszava információi alapján írtunk, veszélybe került a világhírű intézetben folyó konduktorképzés felsőoktatási akkreditációja, miután az intézmény évek óta képtelen megfelelni a szakmai elvárásoknak –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik