Belföld

Megint áll a bál a Pető Intézet körül

Veszélyben a világhírű intézetben folyó konduktorképzés felsőoktatási akkreditációja, miután az intézmény évek óta képtelen megfelelni a szakmai elvárásoknak - értesült a Népszava.

Kapcsolódó cikkek

A lap információja szerint politikai okokból húzzák-halasztják a képzési hiányosságok okozta botrány kirobbanását, ám a korábban nemzetközi tekintélyű intézmény világhíre nagyon megromlott.

Pénteken zárt ülésen tárgyalja a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság az intézetben zajló konduktorképzést.

Az ügy 2012 óta húzódik, amikor kiderült, hogy több ponton sem felel meg a felsőoktatási tudományos akkreditáció követelményeinek a Pető falain belül zajló, korábban világhírű képzés. Ennek ellenére a MAB megadta a minősítést azzal a feltétellel, hogy azonnali hatállyal kezdődjön meg az intézetben egy “szervezeti és minőségbiztosítási fejlesztés”, melyet egyidejűleg egy “intézményakkreditációs monitor vizsgálat” ellenőriz.

A Népszava több forrásból úgy értesült, az egyedülálló rehabilitációs tevékenységhez képzett konduktor szakemberek az utóbbi években egyre kiszolgáltatottabbakká váltak, miután az MPANNI vezetése többszöri figyelmeztetés ellenére sem végezte el az intézmény szervezeti, valamint a graduális képzési programjának (BA képzés) tudományos és gyakorlati reformját. Erre a MAB által határidőként szabott 2013 első félévén túl máig sem került sor.

Ráadásul az intézmény anyagi helyzete is folyamatosan romlik – írja a Népszava.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik