Belföld

Visszalépett az MSZP alelnöke

A Híradó értesülései szerint hat nappal a választások után döntött arról a párt, hogy nem indítja Horváth Csabát ősszel. A jelölt most még azt mondta: egyhangúlag őt támogatja a szocialista párt és arra törekszik, más pártok is őt támogassák.

A Híradó viszont úgy tudja, Horváth Csaba felajánlotta: visszalép az őszi indulástól, ha ő lenne az akadálya annak, hogy közös jelöltet indítson a baloldal. A párt választmánya zárt ajtók mögött akkor elfogadta Horváth Csaba visszalépését, és döntött arról, hogy nem őt indítják.

Ezt látszik megerősíteni, hogy egyes hírek szerint a szocialisták felajánlották az LMP-nek, hogy beállnának Schifferék főpolgármester-jelöltje mögé. A konstrukció szerint a baloldali pártok külön fővárosi listát állítanának, de mindannyian Tarlós LMP-s kihívóját támogatnák. A szocialisták szerint így bőven meg lehet a fideszes városvezetés leváltásához szükséges többség, és még a Horváth Csabát nyíltan elutasító Együtt-PM ambícióit is le tudnák törni.

Az LMP-ben viszont egyelőre nem igazán lelkesednek az ötletért. Schiffer András, a párt elnökhelyettese úgy fogalmazott, az MSZP felvetése “a kabaré kategóriája”.

web polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik