Belföld

Kerényi: Egyszer szívtam életemben

Kerényi Imre tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott gőzerővel készíti a Magyar Krónika első lapszámát, ugyanis állítólag májusban kinyílhat a pitypang.

Addig is itt egy videó, ami nem mai, már jó pár éves, de Sutyerak csak most posztolta a tumblr-re. A helyszín a köztévé kettes csatornája, az M2, Kerényi Imre beszél könnyűdrogos kalandjairól.

„Én megijedtem”

Kép: Neményi Márton

Nem értjük, miért van angolul feliratozva a videó, így már a hanyatló nyugat (nem, nem az ópiuma) is tudja, hogy Kerényi már szívott egy fél marihuánás cigarettát, de időben lejött róla, csak ki akarta próbálni.

Érzelmi élményt csinál, az ember teste könnyebb lesz, még repülés-élménye is volt a miniszterelnöki megbízottnak.

De jó érzés? – kérdezi a riporter. Gyenge vállvonogatás: ijesztő, ő megijedt. Majd ki is fejti, miért. „Az ember úgy érzi, hogy a húsai átmásznak” – mondja, ráadásul még expresszionista festmények is az eszébe jutottak.

Magyarország, a legkeményebb drog

Majd a riporter feltesz egy igazán „tökös” kérdést, ami ma egészen biztos, hogy nem hangozhatna el, mi a helyzet a keményebb drogokkal. „Nem, nem, én Magyarországon élek, nekem elég a bor és a cigaretta” – szabadkozik Kerényi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik