Belföld

Millók a parlamentből kihullott megyei képviselőknek

Tíz helyi honatya távozik májusban az Országházból. Csinos summa üti a markukat.

Az új parlament május 6-ai alakuló ülése után 10 Csongrád megyei képviselő kénytelen távozni a T. házból. A hatályos törvények értelmében csinos összeget, a havi fizetésük hatszorosát tehetik zsebre végkielégítésként.

A Délmagyarország összeszedte, kinek mennyi üti majd a markát. A lap számításai szerint a legnagyobb összeget a szocialista Ujhelyi István kapja. Az Országgyűlés MSZP-s alelnöke bruttó 3 millió 895 ezer forint bánatpénzre számíthat az adófizetőktől, de egy ciklus után hárommillió forint feletti összeggel távozik a fideszes Bohács Zsolt is.

Két és fél millió forint feletti végkielégítést kap Kalmár Ferenc, Magyar Anna, Mágori Józsefné, Nógrádi Zoltán és Vincze László is. A kormánypárti politikusok és a megyei honatyák közül egyaránt Bodó Imre jár a legrosszabbul. Neki bruttó 1 millió 391 ezer forint fizethető ki.

A Jobbik két képviselője, Varga Géza és Zagyva György Gyula egyaránt 2 millió 365 ezer – adóköteles – forintot tehet zsebre tavasszal.

A tíz távozó összesen 26 millió 502 ezer forint bánatpénzt kap a képviselősége után.

A Délmagyarország annak is utánajárt, miből kell megélniük a megye, parlamentből kihullott politikusainak május 6-a után. Erről részletesebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik