Belföld

Nulla szavazat – volt értelme?

Az összes szavazat megszámlálásakor kiderült, vannak olyan jelöltek, akik egyetlen szavazatot sem kaptak.

Az április 6-i választások eredményét, a körzetek győzteseit mindenki nagyon jól ismeri már, de valasztas.hu böngészése még mindig érdekes adatokkal szolgál.

A megyében nulla szavazatot kapott jelöltek a választás előtt visszaléptek, rájuk nem is lehetett szavazni, ám vannak páran az országban, akik visszalépés nélkül értek el igen szerény eredményt.

Csongrád megyében 3 olyan jelöltet is találtunk, akire egyetlen szavazat sem jött. Az 1-esben 51.639 szavazó járult az urnákhoz, ott Szabó Sándor a baloldali összefogás jelöltje győzött 20.131 vokssal. Itt Dékány László a Magyar Cselekvők Pártja egyetlen szavazatot sem kapott.

A szentesi központú 3-asban 48.538 szavazó közül Farkas Sándor (Fidesz) 21.911-e kapott, míg Fekete Mihály az MGP, és Rostás Aranka szintén a MACSEP jelöltje nullát. A Magyar Cselekvők Pártja egyébként az ország más körzeteiben is hasonlóan szerepelt, sok helyen egyetlen ikszet sem kaptak. A párt nevével szereplésük így némileg ellentmond, a cselekvés még a jelöltekből is hiányzott, még magukra sem mentek el szavazni.

A Vásárhely-Makó központú 4-es körzetben nulla vokssal senki sem végzett. Itt 48.424 szavazóból 20.792-en Lázár Jánosra szavaztak. A legkevesebb voksot, 72-öt, a FKGP jelöltje, Novák Szabolcs Ákos kapta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik