Belföld

LMP: Orbán ne legyen „Putyin utolsó csatlósa”!

A párt társelnöke szerint Németh Lászlóné miniszter „könnyen tetten érhető csúsztatásokkal teli választ adott” a kérdésére, hogy ki, milyen felhatalmazással és miről tárgyal az oroszokkal Paksról. Szél Bernadett szerint a válaszból az derül ki, hogy a kormány teljesen vakon követi az eseményeket. „Németh Lászlóné azzal mentegetőzik, hogy az EU állam- és kormányfőinek márciusi rendkívüli csúcstalálkozóján nem került szóba az orosz részvétel felfüggesztése a paksi projektben.

Ez a válasz elfogadhatatlan, mert a kormány a bővítéshez olyan partnert választott, amely Ukrajnával szemben egyértelmű agressziót követett el, amit világos nemzetközi szankciók követtek” – írta az LMP társelnöke.Szél Bernadett szerint végre az Orbán-kormánynak is észre kellene vennie ezeket, főleg miután március 27-én maga a Roszatom elnöke jelentette be: a cég európai szerződésállományát igenis érinthetik az európai szankciók.

A társelnök úgy véli, Némethné válaszában hiába bizonygatja, hogy a finnek is hasonló egyezményt kötöttek, mert csak a finnek harmada tartotta elfogadhatónak a Roszatomot, amit várhatóan el is utasít majd a parlament, ahogy végül a csehek is visszaléptek a megállapodástól. Az LMP tiszta kommunikációt követel a kormánytól paksi projekt kapcsán és eltökélt abban, hogy elérje: Magyarország mielőbb kilépjen a “Putyin utolsó csatlósa” szerepkörből – tette hozzá közleményében az LMP társelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik