Belföld

Kioktatta villamosvezető a segíteni próbáló mentőket

Önként akart segítséget nyújtani két szolgálaton kívüli mentőápoló egy balesetnél, a BKK-sok azonban nem nagyon örültek nekik.

Egy mentőápoló írt levelet a BKV-Figyelő blogra. Hétfőn reggel a 123-as buszon egy barátjával utazott, amikor észrevette, hogy az 52-es villamos elütött valakit a Nagykőrösi úti megállónál. Leszálltak a buszról, és indultak segíteni, hiszen ez a szakmájuk. De úgy tűnik, a BKK-nál ez nem sokat számít.

„A villamosvezetőnek (aki addigra felrakott egy “kötést” a sérült fejére) elmondtuk, hogy kik vagyunk, hogy mentőápolók vagyunk, és segítenénk az ellátásban. Erre azt mondta: nem kell segíteni, köszöni szépen, ő ura a helyzetnek, már értesítették a mentőt, rendőrt” – írta a mentőápoló.

„A sérült állapota nem azt mutatta, hogy nem kell neki segítség, így elkezdtük vizsgálni, átvérzett sebét átkötni. Folyamatos megjegyzések közepette eljutottunk oda, hogy a villamosvezető kioktatott minket a sérültvizsgálatról” – folytatta a beszámolót, majd megérkezett a szirénázó BKK-s autó is, amiből „kiszállt egy ember, aki elkezdett fényképezni. Ezzel addig nem is volt baj, amíg nem zavarta az ellátást, hiszen állandóan útban volt”.

„Ezúton is köszönjük a BKK alkalmazottainak, hogy akadályozták az ellátást, kioktattak és majdhogynem lehordtak, hogy odamentünk segíteni egy sérülten” – zárta levelét a mentős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik