Belföld

Narancssárga riasztás: viharos szél és zivatar

Több megye számos járására, illetve a fővárosra is másodfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat hétfő délután.

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye jelentős területén, valamint Budapesten a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják a következő órákban.

MInt írják, a legerősebb széllökések átmenetileg 70-90 km/h között valószínűek, helyenként azonban 90-100 km/h-s szélrohamok is lehetnek. Erős záporhoz vagy zivatarhoz jégeső vagy jégdara is társulhat. Helyenként rövid idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék hullhat (10-20, néhol esetleg több mint 20 milliméter).

A hétfő éjfélig szóló figyelmeztetés szerint az egész országban viharossá fokozódhat a szél, és több helyen heves zivatarokra is számítani lehet, kedden fagy is jöhet. Napközben északkeleten jégdarával, jégesővel kísért záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A Kisalföldön ismét viharossá fokozódhat a szél – derül ki a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik