Belföld

Botrányos tankönyv, cáfol az EMMI

Nem szerepel a listán a tiltakozást kiváltó kötet - közölte a minisztiérium.

Nem szerepel a Bánhegyi Ferenc – Olajosné Kádár Ilona: Erkölcstan 5. című tankönyv a javasolt tankönyvek listáján, a sajtóban megjelentekkel ellentétben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága.

A szerző tíz évvel ezelőtti könyvéből idéznek, akik  a sajtót tájékoztatták. Így akarva, vagy akaratlanul összekevernek, besároznak mindent, ami az új tankönyvkiadási,- rendelési szabály alapján történik. Amennyiben szándékos, akkor láthatóan nem szakmai, hanem nyilvánvalóan politikai szándék áll a háttérben – zárul az államtitkárság közleménye.

Ahogy arról korábban beszámoltunk. történészek is tiltakoznak az április 9-én nyilvánosságra hozott és az iskoláknak eljuttatott „javasolt kiadványok” listája ellen. Többek közt azért, mert a döntés ismét mellőzte a szakmai egyeztetést, így szakmailag súlyosan kifogásolható eredmény született. Petíció is született, melynek aláírói egyetértenek Pokorni Zoltán volt oktatási miniszterrel, aki szerint: „Sokféle gyerek van, sokféle tanulási út, nem fedi le a két tankönyv ezt a sokféleséget, személyre szabott oktatásra van szükség, ehhez a két tankönyv kevés.”

Kifogásolták azt is, hogy az ajánlottak között szerepel Bánhegyi Ferenc tankönyvsorozata is, amely évek óta számos szakmai bírálatot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik