Belföld

Megküzdene doktorságért az MSZP-s

Sós Tamás szeretné újra megvédeni a disszertációját.

Az egri szocialista politikus, amint a doktori tanács döntése jogerőre emelkedik, megvizsgálja, miként tudja újra beadni, megvédeni dolgozatát. A heol.-hu.nak azt mondta, hivatalos tájékoztatást még nem kapott az ELTE doktori tanácsának döntéséről, de az azt nyilvánosságra hozó rektorhelyettes nyilatkozata számára azt jelzi, hogy a hírportálokon megjelentekkel ellentétben nem a teljes disszertációt kifogásolta a testület, hanem a bevezetőjét.

Nem kutatási eredményeket vett át, „hanem különböző, mások által is ismert és hozzáférhető” szövegrészeket idézett nem a formai elvárásoknak megfelelően, hisz maga a rektorhelyettes is elismerte, a dolgozatban maga a kutatás és az abból készült elemzés – ami a teljes munka túlnyomó része – rendben lévő.

Ez Sós Tamásnak biztatás arra, hogy ha megkapja a hivatalos értesítést a doktori tanács döntéséről, s az jogerőre emelkedik, akkor megvizsgálja a lehetőségét, miként tudja a disszertációt újra beadni és megvédeni.

Az mno.hu pénteken reggel a HírTV-re hivatkozva közölte, hogy megfosztják Sós Tamást doktori címétől. Fábri György, az ELTE rektorhelyettese elmondta, hogy a dolgozat nem felel meg a formai elvárásaiknak, ezért érvénytelenítik azt. Korábban Sós azt mondta, pert indít a HírTV ellen, amely azt állította, doktorijában másoktól emelt át forrásmegjelölés nélkül részeket. Határozottan állította: dolgozata saját kutatásain alapul és a plagizáció minden vádját visszautasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik