Belföld

Már biztos: Hoffmann Rózsának mennie kell

A televízió közlése szerint az új kormány összetételéről már voltak előzetes egyeztetések, ahol konkrét nevek is szóba kerültek, de a végső döntést személyi kérdésekben Orbán Viktor miniszterelnök hozza meg.

Az államtitkár március 20-án sajtótájékoztatón azt mondta, hogy elkötelezett az iskolaügy javításában, ezért bármilyen feladatot szívesen vállal a jövőben, ami ezt lehetővé teszi.

Az MTI információi szerint Hoffmann Rózsa neve felmerült a pedagógus kar lehetséges vezetőjeként és az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának elnöki posztjának esélyeseként is.

“Jelentős változások lesznek az államtitkári karban, lesz egy kontinuitás, de kell egy új csapat is” – fogalmazott szerdán Balog Zoltán miniszter.

Hoffmann már februárban szólt

Hoffmann Rózsa már februárban jelezte az emberi erőforrások miniszterének, hogy nem szeretné köznevelési államtitkárként folytatni munkáját.

Erről az államtitkár egy más témában rendezett fővárosi sajtótájékoztatón beszélt újságírói kérdésre.
Kiemelte: az elmúlt négy évben minden elemében megújították a köznevelés rendszerét, gondosan végiggondolt “rendszerváltozás” közepén vannak. Ez egy olyan folyamat volt, amit április 6-án nagy igennel fogadott az ország – mondta.

Ebben az összefüggésben, hogy éppen ki az a személy, aki folytatja a munkát, másodlagos, és az ő személye sem elsődleges – tette hozzá.Hoffmann Rózsa elmondta, már februárban közölte azt a szándékát az emberi erőforrások miniszterével, hogy ne ő folytassa. Azt mondta, mivel hivatalos választ még nem kapott, nem illő arra a kérdésre választ adnia, hogy milyen formában és hol dolgozik tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik