Belföld

Mégsem vizsgálódnak Rogánéknál?

Ismeretlen tettes ellen nyomoz és a belvárosi önkormányzatnál vizsgálódik hónapok óta az ügyészség - tudta meg a HVG. Az V. kerület szerint nincs vizsgálat.

A HVG tudomása szerint az V. kerületi polgármestersége helyett frissen megvédett parlamenti mandátumát választó, így az ősszel a kerületben már nem induló Rogán Antal vezette önkormányzatnál hónapok óta kutakodik a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügy érinti a Belváros–Lipótváros gazdálkodását – írja a lap csütörtökön megjelenő számában.

Az ismeretlen tettes ellen folyó büntetőeljárásról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el a lapnak részleteket a főügyészség, a procedúra tényét azonban megerősítette. A HVG önkormányzati forrásokból úgy értesült, tavaly év vége felé iratokat, köztük megbízási szerződéseket foglaltak le a kerület hivatalában.

Az önkormányzat már reagált: nincs vizsgálat

Nem felel  meg  a  valóságnak,  hogy az ügyészség a belvárosi önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban vizsgálatot folytat – írja közleményében a Belváros-Lipótváros Önkormányzatának Fidesz-frakciója.

Így folytatták:

„Őszintén  sajnáljuk,  hogy a HVG és a hvg.hu ismét úgy írt cikket, hogy nem tették  fel  kérdéseiket  az  V.  kerületi  önkormányzat illetékeseinek. Ha megtették volna, az alábbiakról tájékoztattuk volna őket: a cikk  állításaival  ellentétben  az  önkormányzat  tudomása  szerint  az ügyészség  az  önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos kérdésben semmilyen iratot  nem  kért  be vagy foglalt le. Az önkormányzat vezetői közül senkit nem  hallgattak  meg  ilyen  ügyben.  Az önkormányzat hivatalától kértek be hatósági ügyekben iratokat. A hivatali ügyek semmilyen formában nem érintik az önkormányzat gazdálkodását. Sem a polgármester, sem a képviselő testület nem  illetékes  hatósági  ügyekben.  Amennyiben  a HVG-ben ezzel ellentétes tartalmú  cikk  jelenik  meg, úgy természetesen megtesszük a megfelelő jogi lépéseket”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik