Belföld

Zugló: nem vizsgálják a hétszáz új szavazó ügyét

Az ATV híre szerint a zuglói választási bizottság döntött, nem adnak helyet annak az állampolgári keresetnek, amely szerint a szabolcsi Kemecséről Zuglóba jelentkezett két hónap alatt hétszáz új szavazó.

A nyolc pártdelegált közül igennel szavazott a vizsgálatra a Kormányváltás, az Ángyán-féle Élőlánc és a Munkáspárt képviselője, de nemet mondott a vizsgálatra a JESZ, a Jobbik és az LMP képviselője valamint a négy önkormányzati delegált. A kormánypártiak és a Szili Katalin fémjelezte KTI pedig nem vett részt a szavazáson.

Korábban a szocialista Bárándy Gergely úgy nyilatkozott, Kemecsén két hónappal ezelőtt még hétszázzal többen szerepeltek a választási névjegyzékben, Zuglóban pedig hétszázzal kevesebben, ez most megfordult. Az ellenzéki politikus arra is rámutatott, hogy Kemecse polgármestere egyben Papcsák Ferenc fideszes polgármester és képviselőjelölt kampányfőnöke is egyben.

Papcsák: Csak plusz 43

Zuglóban az év első három hónapjában összesen csak 43-mal nőtt a választójogosultsággal rendelkező állampolgárok száma, elbukott a hamis szocialista vádaskodás – közölte Papcsák Ferenc, a XIV. kerület polgármestere, a Fidesz-KDNP választókerületi jelöltje csütörtökön az MTI-vel.

Papcsák Ferenc közleményében emlékeztetett: a főváros 8. számú egyéni választókerületének választási bizottsága csütörtökön ülésezett és elutasította a “tömeges illetve fiktív lakcímlétesítés vádjával” benyújtott kifogást és megállapította, hogy nem történt jogszabálysértés.

Mint írta, a választókerületi választási iroda vezetőjének tájékoztatása szerint a hivatalos cím- és körzetnyilvántartási szakrendszerből nyert adatok alapján megállapítható, hogy január 2. és április 2. között a XIV. kerületben választójogosultsággal rendelkező állampolgárok száma mindössze 43 fővel növekedett.

Papcsák Ferenc szerint a bizottsági ülésen bemutatott adatok bár helyesek, de azt a kifogást benyújtók szándékosan félreértelmezték: a dokumentumban következetesen lakosságszám-növekedésről beszélnek, ami nem egyezik meg az egyes választókerületekben választójogosultsággal bíró választópolgárok számával.

“A fentiekből egyértelműen kitűnik, hogy a mély válságát élő baloldal végső kétségbeesésében ismét hamis állításokkal kampányol” – szögezte le a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik