Belföld

Bajnai: Orbánt segítik a bizniszpártok, kamupolitikusok

Bajnai Gordon Szentendrén, a “kormányváltó erők” választókerületi jelöltjével közösen a helyi piacot látogatta meg, majd a séta utáni sajtótájékoztatón közölte: a “tizennyolcból csak egy listája van a kormányváltásnak, és tizenhét olyan lista lesz a szavazólapon, amely – ilyen vagy olyan módon – Orbán Viktor maradását segíti”.

Semmirekellő pártok, semmirekellő politikusok jelentek meg, akiket az orbáni választási törvény szerinti sok száz millió forint motivál. Olyan pártok is szerepelnek majd a szavazólapon, amelyek nevet loptak. Példaként az Együtt 2014 Pártot említette – amely szerinte Schmuck Andorhoz köthető személyeken keresztül jegyeztette be magát -, valamint az Összefogás Pártot.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: nagyon sok olyan párt van, amely csupán a pénzről szól. Ez jó nekik – mondta -, Orbán Viktornak pedig az jó, hogy ezzel megosztja a kormányváltó szavazókat. Kiemelte: “mindenkinek tudnia kell, hogy aki ezekre a nevenincs kamupártokra szavaz vagy aki félreérti a pártneveket, az elvesztegeti a szavazatát”. A volt miniszterelnök kitért az LMP-re is, amelynek szerinte fontosabb volt a különállása, mint az, hogy kormányváltás legyen. A rájuk leadott voksok is Orbán Viktor maradását segítik – emelte ki.

Bajnai a Jobbikot báránybőrbe bújt farkasnak nevezte, amely külsőségekben változott, “de ne felejtsük el, hogy a Jobbik ugyanaz a párt, amelyik fekete gárdaegyenruhában masírozott, megfélemlítve az embereket, és ugyanaz a párt, amelyik vállaltan szellemi örököse azoknak a mozgalmaknak, amelyek pusztulásba döntötték Magyarországot a második világháború végén”. A Jobbik szellemi örökséget vállal azokkal a mozgalmakkal, amelyek sok százezer honfitársunk kiirtásáért felelősek. “A Jobbik virtigli neonáci párt” – fogalmazott.

A Magyar Nemzet szerdai írása kapcsán megkérdezték Bajnai Gordont: miként lehetséges, hogy egy zárkaügynök jelentése kiszivárog a sajtóhoz? Az már egészen biztosan megdőlt, hogy bízni lehet a pártatlan eljárásban, az ügyészi, rendőri titoktartásban – felelte erre. A lapban megjelentekre reagálva azt mondta: nem tények derültek ki, hanem legfeljebb annyi, hogy Simon Gábor mit mondott a cellában. Szinna Gábor, a “kormányváltó erők” Pest megyei 3-as választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón egyebek mellett arról beszélt, hogy a településeket járva azt tapasztalta, hogy félnek az emberek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik