Belföld

Orbán szerint egyenesen arányos a Fidesz-győzelem és a jövő

Orbán Viktor pártelnök szerint ők az esélyesek a választásokon, de egyáltalán nem mindegy, hogy hányan mennek el vasárnap szavazni, és a Fidesz-szavazók hány embert visznek el a munkatársaik közül, a családból vagy éppen a szomszédságból. „minden egyes szavazatra szükségünk van, mert nagy győzelem nagy jövő, kis győzelem kis jövő”.

„Kicsit többet szeretnénk”

Szerinte ha nagy győzelem lesz, a kormány megcélozza a teljes foglalkoztatottság elérését – ami 3-4 százalékos munkanélküliséget jelent -, a biztos idős kor garantálását és a családtámogatási rendszer további erősítését – mondta Orbán Viktor a dombóvári művelődési háznál összegyűlt tömeg előtt, arra buzdítva a szimpatizánsokat, hogy vegyék ki részüket a kampányból a választásig még hátralévő néhány napban is.

“Ha elvégezzük (a munkát), beváltjuk az esélyt, és lesz győzelem. Nagy és fényes győzelem lesz. Ha nem végezzük el, talán még úgyis nyerhetünk, de akkor csak annyit fogunk kapni, amennyit megérdemlünk. És valljuk be, egy kicsit többet szeretnénk annál” – fogalmazott.

Potápi Árpád János, a Fidesz-KDNP térségi képviselőjelöltje, Bonyhád polgármestere beszédében azt mondta, gőzerővel dolgoznak, és remélik, munkájukat a választás után is folytathatják Dombóváron és az egész országban. Ehhez mindenkinek el kell mennie április 6-án szavazni, és erre kell buzdítania családtagjait, ismerőseit is – hangoztatta. “Nem játszhatják el velünk újra 2002-t” – jelentette ki a politikus, aki betölti a parlament nemzeti összetartozás bizottságának elnöki posztját is. Potápi Árpád János reményét fejezte ki, hogy a Fidesz-KDNP megismétli 2010-es választási eredményét.

Kormányellenes tüntetők is megjelentek

Az egyórás nagygyűlésre a Hunyadi téren, a művelődési háznál több száz ember gyűlt össze, akik nemzeti színű zászlókat, Fidesz-transzparenseket, szavazásra buzdító táblákat és – dombóvári mellett bonyhádi – helységnévtáblákat tartottak a magasba.

A rendezvényen néhány kormányellenes tüntető “Hogyan lett Mészáros Lőrinc, Orbán gázszerelője, Felcsút polgármestere négy év alatt a 88. leggazdagabb magyar?” és “Honnan van 300 millió Rogán és helyettese budai luxuslakására?” feliratú transzparenst feszített ki.

A dombóvári volt Orbán Viktor egész héten tartó választási nagygyűléssorozatának második állomása. A szerdai helyszín Mezőkövesd lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik