Belföld

Gyurcsány: Orbánnak szélproblémái vannak

Mármint a korábbi miniszterelnök szerint a jelenlegi miniszterelnök a nyugati vitorlába akar keleti szelet fogni.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbány Viktor kormányfő megjár minden utat, eladja mindenét, meggyőződését, hitét. Az ellenzéski politikus rámutatott, hogy a kormányfő az első Orbán-ciklusban egyszer sem járt Kínában, és Oroszországban sem, “durcásan hátat fordított”. A szocialista kormáynzás kellettünk ahhoz, hogy érdekalapú együttműködést alakítson ki, amit Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök kezdett el – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök a több száz fős, főleg idősebbekből álló hallgatósága előtt arról is beszélt, hogy kormányra kerülésük esetén nem veszik el a nők 40 év munkaviszony után járó kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségét. Mindemellett először a legalacsonyabb nyugdíjból élőkön kell segíteni.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy mára csalódott, kijózanodott Magyarország és Győr is. Ugyanis a kormány elvette például a nyugdíj-megtakarításokat, negyvenféle új adónemet vezetett be, megemelte az áfát és “trafikmutyi lett” – sorolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik