Belföld

Gyurcsány „Viktor” csillaghullását jósolja

Gyurcsány Ferenc kedden több mint 500 fős hallgatósága előtt egy “kudarcba rohanó ország” miniszterelnökének nevezte Orbán Viktort, aki szerinte “szélhámos, nem kicsit, nagyon”.

A két szavas program

A volt miniszterelnök a lakossági fórumon emlékeztette hallgatóságát Orbán Viktor programjára, amely egy szó: “folytatjuk”. A miénk meg két szó: nem engedjük” – tette hozzá nagy tapsot kiváltva a helyi sportcsarnokot megtöltő közönségéből.

Feltette a kérdést, mit akar folytatni a jelenlegi kormányfő. Azt, hogy “elmagányosodtunk, nincs egyetlen igaz barátunk Nyugaton, azt, hogy Magyarországon a választás nem lesz sem szabad, sem egyenlő?” – sorolta a kérdéseit a DK elnöke, aki szerint a választás csak akkor lenne szabad, ha a feltételekről közösen állapodtak volna meg a szereplők.

Orbán bányában dolgozna

“Mi olyan országot akarunk, amely hazát, otthont, megélhetést jelent mindenkinek, függetlenül attól, hová született” – jelentette ki a volt miniszterelnök.

“Orbán Viktor ma kőbányában dolgozna, apja sorsát folytatná, ha olyan politikusok vezették volna az országot korábban, mint ő most” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Szerinte a jelenlegi kormányfőnek nincs igaza abban, hogy “soha nem volt ilyen egységes Magyarország”. “A nemzet jövőjét egymást tiszteletben tartó, egymást elfogadó, egymással vitatkozó polgári sokaság viszi előre” – hangoztatta.

A DK elnöke kijelentette, teljes szívéből támogatja Mesterházy Attilát, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy legyőzze Orbán Viktort. “A kormányváltó erőkről” azt mondta: széles, erős szövetséget úgy sikerült alkotni, hogy senkinek nem kell feladni a meggyőződését.

“Az első lépést a magyar csodához, a szabad, demokratikus csodához, ez a választás nyitja meg” – mondta Gyurcsány Ferenc Berettyóújfaluban, ahol a választók figyelmébe ajánlotta Varju Lászlót, a DK politikusát, “a kormányváltó erők” helyi közös jelöltjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik