Belföld

A tavalyinál is nagyobb árvizek lehetnek Magyarországon

A szakemberek szerint fel kell készülni a magasabb szintű védekezésre, és szükség lehet koordinált együttműködésre a teljes vízgyűjtő területen.

Egy átfogó kormányzati koordináció mellett is fel kell készülnie az országnak arra, hogy a jövőben a múlt évinél is nagyobb árvizek lehetnek – jelentette ki a Duna makro Regionális Stratégia végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten, az Európai Bizottság árvízi munkacsoportjának ülését megelőző sajtótájékoztatón.

Medgyesy Balázs rámutatott: nemcsak a magyar árvízvédelmi szervezetnek kell azonban felkészülnie a magasabb szintű védekezésre, hanem a teljes vízgyűjtő területen, annak határon belüli és határon túli részein is koordinált együttműködésre lehet szükség.

Nem véletlenül vállalt jelentős felelősséget Magyarország az unió Duna-stratégiájának keretében az árvízvédelem koordinálásában a vízgyűjtő mind a 14 országát illetően – emlékeztetetett Medgyesy Tamás, aki úgy vélte, ezért is ülésezik az unió árvízvédelmi munkacsoportja a magyar fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik