Belföld

Simon-ügy: újabb számlák és százmilliók

A volt MSZP-s képviselőnek egy grazi és egy zürichi bankszámlája is volt a nyomozó hatóságok szerint - írja a Magyar Nemzet.

A Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes és parlamenti képviselő ügyében végrehajtott házkutatások és banki információk beszerzése során a nyomozó hatóságok olyan bizonyítékokat foglaltak le, amely alapján újabb, a képviselő nevén lévő külföldi bankszámlákat azonosítottak be – írja a Magyar Nemzet a hétfői lapszámában.

A napilap szerint Simonnak a salzburgi Bankhaus Carl Spängler & Co. AG, a grazi Bankhaus Krentschker, és a zürichi UBS AG Banknál is voltak bankszámlái, amelyeken esetenként akár egymillió eurót kitevő készpénzes be- és kifizetéseket bonyolított le.

Ahogy azt a Magyar Nemzet Online szombati információja alapján megírtuk, a salzburgi banknál vezetett számla egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró volt és a lefoglalt banki iratok szerint a Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották meg a salzburgi pénzintézetnél.

Nagy összegű tranzakciók

A napilap most annyit ír, hogy a grazi banknál vezetett számlákon több százezer eurós ki- és befizetések történtek, a zürichi számla egyenlege 2011 márciusában 347 ezer euró volt, a salzburgi számlán pedig ugyancsak nagy összegű tranzakciókat hajtottak végre, és 2011 áprilisában az egyenlege 762 ezer euró volt.

Simon Gábornak eddig öt bankszámlájáról tudunk, ahol nagy összegeket parkoltatott. A napilap február elején írta meg, hogy Simon az ausztriai Volksbanknál tartott egy számlát, amelyen 240 millió forintnak megfelelő devizát tartott. Ezt a képviselői vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel.

Simont március 10-én vették őrizetbe, és költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik