Belföld

Simonnak osztrák banknál is voltak milliói

Az adócsalás és okirathamisítás miatt előzetesben lévő szocialista politikusnak újabb külföldi bankszámláját találták meg.

Simon Gábor, volt szocialista elnökhelyetteshez tartozó bankszámlát azonosítottak a hatóságok – értesült az mno.hu. A portál szerint az egyik számlán idén januárban kétszázezer euró (62 millió forint) volt, de korábban egymillió eurót meghaladó ki- és befizetések is történtek.

A Magyar Nemzet hírportálja úgy tudja, hogy a hatóságok által talált egyik számlát a salzburgi Bankhaus Carl Spängler & Co. AG-nál vezették, egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró volt. A lefoglalt banki iratok szerint a Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották meg a salzburgi pénzintézetnél.    Az mno.hu azt írta, hogy a számla forgalma a 2008 és 2010 közötti időszakban volt a legsűrűbb, előfordult, hogy néhány naponta regisztrált a bank rendkívül nagy összegű, esetenként az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket, és ennek a számlának a terhére tőzsdén kívüli értékpapír-vásárlásokat is végeztek. A bizonylatok tanúsága szerint 2011. április 4-én a számla egyenlege például 762 346 euró volt – írta a portál.

Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják, március 10-én őrizetbe vették, jelenleg előzetes letartóztatásban van. Először a Magyar Nemzet február 4-én írt arról, hogy Simon Gábornak egy bécsi számlán több száz millió forintja van, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik