Belföld

Kocsis Máté: a megkezdett munka folytatását tervezi a Fidesz

A politikus a Tisza Szálló tükörtermében - a Fidesz-KDNP két helyi képviselőjelöltje, Bohács Zsolt és B. Nagy László társaságában - tartott lakossági fórumot.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója mintegy százötven ember előtt kifejtette, a Fidesz további rezsicsökkentésben, adómérséklésben gondolkodik és kiemelten fontos feladatnak tartja a munkahelyteremtést.

A fórum. Fotó: MTI

A szocialisták “beteges módon” állandóan adót akarnak emelni – fogalmazott a politikus.

Szerinte az MSZP azzal, hogy eltörölné az egykulcsos adót, beismerte adóemelési szándékát. Az egykulcsos adó megszüntetése ugyanis nem két alacsonyabb, hanem két magasabb kulcs bevezetését hozná – közölte Kocsis Máté. Hozzátette: ezzel szemben a Fidesz azt szeretné, hogy tovább csökkenjenek az emberek terhei.

A kommunikációs igazgató álságos és hazug lépésnek tartja, hogy az MSZP a gyermekéhezés megszüntetésével kampányol. Hozzátette, hogy Mesterházy Attila jelenlegi MSZP-elnök, amikor többek között az ifjúságért is felelős államtitkár volt, egy percig sem emelte föl a hangját azért, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök az e célra rendelkezésre álló 28 milliárd forintos keretből 20 milliárdot visszatartott.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a gyermekéhezés megszüntetésére szánt támogatások nagysága. Emellett a rezsicsökkentés és a családi adókedvezmény bevezetése is javított a gyermeket nevelők anyagi helyzetén – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik