Belföld

A pedagógus portfólió “nagyon megalázó”

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár nemrégiben a kormányzat oktatáspolitikájának sikereit ecsetelte. Szerinte a pedagógus életpályamodell nagy változást hoz a tanárok életébe. Kifejtette azt is, hogy a portfólió készítésével is jól haladnak a tanárok. Ezzel kapcsolatban azonban a pedagógusok többségének ellenérzése van.

Sziklai Gábor, a Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium angol és matematika szakos tanára szabadidejében néhány hete már csak az elektronikus portfólióját csinosítgatja. Vagyis a teljeset még nem, mert az adatbázis szerint még csak nagyjából a feladat tizedénél jár.

“Hát, ez nagyon megalázó, főleg azoknak a kollégáknak, akik nyugdíj előtt állnak és nagyon soktól azt hallottam, hogy ő ezt nem csinálja meg” –  mondta Sziklai Gábor, aki 19 éve tanít, de most éppen azt próbálja bizonyítani valakiknek, hogy ő jó tanár. Erre április végéig van ideje. A 44 éves férfi azt mondja: a kollégái nem hiába bojkottálják ezt a papírmunkát.

Eddig csaknem 160-an küldték el elektronikusan az életpályájukat a 25 ezerből. Április végéig tehát már “csak” 24 840 tanárnak kell elkészítenie a portfólióját. Ezt az eljárást kilenc éven belül minden pedagógusnak meg kell csinálnia, különben elveszíti a munkáját.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik