Belföld

A Fidesz jogásza volt az MSZP kampányfőnöke

A 2002-es önkormányzati választások idején Molnár Zsolt még a Fidesznek dolgozott jogászként – írja az Origo, majd néhány héttel később, a választások után már a szocialista vezetésű II. kerület polgármesteri kabinetjébe került be.

A portál által megtekintett iratokból azonban az derül ki, hogy az akkori választások előtt a választási bizottságba még a Fidesz és az akkor vele szövetséges MDF delegálta Molnár Zsoltot. A bizottság tagjait az egyes pártok küldik, hogy vitás kérdésekben a küldő párt érdekeiben járjanak el.

Csak politikai útkeresés volt

Molnár az Origónak megerősítette, hogy korábban kapcsolatban állt a jelenlegi kormánypárttal, de ez a részéről csak a politikai útkeresés része volt. „Lelkes, fiatal ügyvéd voltam” – tette hozzá.

A jelenlegi kampányfőnök 2004-ben lépett be az MSZP-be, mert a II. kerületi polgármesterséget elnyerő szocialista Horváth Csaba által képviselt értékrend került hozzá közel.

Akikhez képest Molnár a sírig tartó hűség

A pár hete sztrájkba kezdett Egyenlítő blognak állítólag kiadták, nem támadhatja a fővárosi önkormányzat több prominensét, köztük Pető Györgyöt. Ő aztán tényleg állt már minden oldalon. Pető rendőrtiszt volt az előző rendszerben, és a kémelhárítás, a III/II-es főcsoport ügynöke (a III/II „nyílt állományú tisztjeként szolgált rendőrtiszti beosztásban” 1978 és 83 között) – ez a tény a Fideszt és a jobboldalt Medgyessy Péter esetében még igencsak ingerelte. Most kevésbé, hisz Petőt Tarlós István nevezte ki az FBI és az FKF Zrt. élére. Persze, hisz Tarlós már 2002 óta jól ismerte az óbudai önkormányzatból, ahol Pető az MSZP színeiben volt alpolgármester. 2006-ban indul a polgármesteri címért szocialista színekben, később kampányfőnöke volt a 11. kerületi polgármester Molnár Gyulának – utóbbi kampányát két egykori szórakozóhely is támogatta Újbudán, melyekről később kisült, évekig igen alacsony bérleti díjat fizettek az önkormányzatnak. 2009-től újra a rendőrségen dolgozik, és segít a Hagyó-ügy felgöngyölítésében – de ekkor már elhagyta az MSZP-t, ahol Hagyó ellenlábasa volt. 2010 után megkapta jutalmát az FBI-FKV főnöki pozíciókkal, azóta a Vitézy Dáviddal való összetűzései és a Sirály bezáratásának ügye kapcsán került előtérbe.

Vagy vegyük Kocsis Istvánt, aki tényleg olyan, mint egy jól felfújt matrac: lehet akármilyen vihar, jöhetnek ilyen vagy olyan politikai áramlatok, mindig fennmarad a víz felszínén. Az átlásztó oligarcha-lexikonja szerint a 80-as években még a BME-n párttitkár, de a rendszerváltás alatt már az ellenzéket erősíti: helyi MDF-et alapítottak a szobájában, tiltott könyvek fénymásolását intézte. De nem politikus, mérnök lett. Később Latorcai János ipari miniszter helyettes államtitkára (a privatizációban segédkezik), és láss csodát, az 1994-es Horn-kormány is igényt tart szolgálataira. Itt is privatizál, és nem bukik bele a Tocsik-ügybe, ellenben Bokros Lajos elképzeléseivel ellentétben segít megtartani Csányi Sándornak az OTP-elnök-vezérigazgatói posztját. Csányival amúgy jó barátok, a Lázár-kedvenc oligarcha egy alkalommal nyilvánosan „rendes embernek” titulálja Kocsist. Aki az első Orbán-kormány idején még kibekkelni kényszerül felügyelőbizottsági pozíciókkal, de 2002-től Paksot felügyeli (ahol üzemzavar is történt), majd jön a MVM a maga Mrs. Kocsis-ügyével (sok száz milliárd forint nincs meg), majd a nokiás BKV Szalainéval. Most épp mintha léket kapni látszódnék a matrac, az MVM-es ügyek miatt vád alatt áll Kapolyi Lászlóval. De tudjuk, milyenek ezek a jó minőségű matracok, könnyen befoltozódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik