Belföld

Gyermekrák Alapítvány: ebből a pénzből van a floridai villa

Balogh István közleményben magyarázkodik, miből tellett egy 20 milliós amerikai ingatlanra, amit ingyen ad bérbe.

Ahogy arról az Index cikke alapján a Hír24 is megírta, kétszintes floridai lakóépületnek a tulajdonosa Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke.

A helyi nyilvántartásban 80-100 ezer dollár (mintegy 20 millió forint) értékűre becsült épületről Balogh István eddig egyetlen alkalommal sem tett említést.

A Gyermekrák Alapítvány elnöke közleményben magyarázkodik. Az ő, valamint ügyvédei által jegyzett dokumentunban az áll, hogy Balogh István magánszemélyként – korábban az adóhatóság által is ellenőrzött – adózott jövedelméből vásárolta a cikkben hivatkozott ingatlant, amelyben ingyenesen biztosít irodát a Children Cancer Foundation Inc. részére.

Kiemelték továbbá, hogy Balogh István vagyoni és jövedelmi viszonyaival kapcsolatos adatainak az “érintett hozzájárulása nélkül történő jogosulatlan kezelése” a magánélet és a magántitok védelméhez fűződő jogok megsértésének minősül.

A Gyermekrák Alapítvány gazdálkodásával, illetve a saját vagyoni és jövedelmi viszonyaival kapcsolatos tények hamis színben történő feltűntetése esetén valamennyi érintett sajtószervvel szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket – olvasható a közleményben.

Az Index tavaly decemberben írt arról, hogy Balogh István az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira használja. Balogh István akkor közölte: jogi lépéseket fontolgat a “méltatlan médiatámadások” miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik