Belföld

Floridában van villája a Gyermekrák Alapítvány fejének

Kétszintes floridai lakóépületnek a tulajdonosa Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke.

A Gyermekrák Alapítvány vezetőjét 2011-ben bejegyezték a település nyugati részén, egy tóparti lakóparkban található 150 négyzetméteres ház kizárólagos tulajdonosaként – tudta meg az Index a floridai Lee megye önkormányzatától. A helyi nyilvántartásban 80-100 ezer dollár (mintegy 20 millió forint) értékűre becsült épületről Balogh István eddig egyetlen alkalommal sem tett említést. Az amerikai villa kezelői egyébként Balogh István kint élő gyermekei, Balogh Klaudia és Balogh Roland.

A Gyermekrák Alapítvány ingatlanvagyona 78 millió forintra rúg, az irodájukat évente több mint 50 millió forintból tartják fenn, és Baloghnak a budai villája mellett van egy VI. kerületi lakása is.

A Gyermekrák Alapítvány ellen egyébként januárban a rendőrség Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt eljárást indított. Az alapítvány ügyeiben december óta az ügyészség is vizsgálódik, ők a szervezet törvényes működését ellenőrzik.

Sziréna, mentő, csak beteg nincs

Szirénázó mentő, de beteg nincs? Könnyen beugrik mindenkinek a Gyermekrák Alapítvány ügye. 2013 decemberében pattant ki, hogy Balogh István saját magát furikázza a különben csak gyerekek szállítására használható mentőautóval, így kerülvén ki a dugót. Az elnök perrel fenyegetőzött, és a civil szféra ellehetetlenítésének szándékáról beszélt. Később viszont nem emlékezett rá, mennyiért vette a (még nem floridai) házát. Tán túl sok van neki?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik