Belföld

Újra várja a látogatókat az iváncsai uszoda

uszoda (uszoda, )
uszoda (uszoda, )

Néhány hónapos szünet után ismét megnyitott az iváncsai tanuszoda. Az öt éve átadott, kiváló állapotú és kívülről is impozáns létesítményben kulturált környezetben lehet sportolni.

Jó hír Fejér megye, és különösen az adonyi kistérség lakóinak: március elejére megoldódtak az iváncsai kistérségi uszoda üzemeltetésével kapcsolatos problémák, így a létesítmény ismét várja a sportolni vágyó vendégeket. Az uszoda üzemeltetését – a kormány döntése értelmében – a Nemzeti Sportközpontok vette át, ezzel véget ért a tavaly év végén kezdődött kényszerszünet.

Az uszoda Iváncsa központjában, a futballpálya, a faluháza és az iskola közelében található.

A létesítményben egy 25 méteres, négypályás úszó- és egy 12 méteres tanmedence is van, emellett infraszauna, gőz- és pezsgőfürdő segíti a teljes kikapcsolódást. A tervek szerint hamarosan egy masszőr szolgáltatásait is igénybe lehet venni, ezzel tovább javulhat a wellnessrészleg kihasználtsága. A tágas öltözők zárható szekrényeiben mindenki biztonságban tudhatja az értékeit.

A Fejér megyei községben és az adonyi kistérséghez tartozó településeken kitörő örömmel fogadták a nyitásról szóló hírt, hiszen végre újraindulhatott az úszásoktatás is. Iváncsa mellett Adony, Besnyő, Beloiannisz, Kulcs, Perkáta, Pusztaszabolcs és Szabadegyháza általános iskoláiból összesen mintegy ezer gyerek vesz részt a Tanuljunk meg úszni programban, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szervezésében. Az óvodások is megismerkedhetnek a sportág alapjaival, emellett dunaújvárosi és fehérvári csoportokat is várnak, hiszen van még szabad kapacitás. Iváncsán gyógyúszásra is van lehetőség.

Az uszoda hétköznapokon reggel 8 és délután 4 óra között az iskolásoké, ezt követően este 8-ig, illetve hétvégenként délelőtt 10 és este 8 között bárki használhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik