Belföld

Több mint 160 épületet rongált meg a szél

Országszerte több mint 160 épületben keletkezett kár a hétvégi vihar miatt - közölte Hajdu Márton, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére.

Szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, illetve Hajdú-Bihar megyéből érkezett a legtöbb jelzés, vasárnap a fővárosból és Győr-Moson-Sopron megyéből.  Hajdu Márton tájékoztatása szerint a leggyakoribb károk az épületek tetőiben keletkeztek, cserepeket, tetőelemeket szakított le a szél róluk.

Vasárnap napközben több mint 200 eset

Országszerte 200 beavatkozást hajtottak végre a viharos szél okozta károk miatt a tűzoltók vasárnap délután 5 óráig, ugyanakkor személyi sérülésről nem kapott bejelentést a katasztrófavédelem. Jellemzően fákat döntött ki, házak tetőszerkezetét bontotta meg a viharos szél országszerte. Több esetben lokális áramszünet keletkezett, mert a szél kárt tett a helyi elektromos hálózatokban.

Este több épület, köztük a Császár-Komjádi Sportuszoda tetejét is megbontotta a szél. Egy utcát pedig több kidőlt fa miatt kellett lezárni. A viharos szél miatt szombaton is több mint 200 esethez riasztották a tűzoltókat országszerte,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik