Belföld

Vajon mi bűzlik Budapesten?

A főváros több pontjáról is észleltünk általunk első körben kutyaszarszagnak hitt büdöset.

Először a Batthyány téren éreztük, hogy valami szokatlan, kellemetlen szag van a frissen átadott területen, mintha a szél hozta volna a Duna felől. Később a Szentlélek téren egy konténeres autót vádoltunk meg a trágyaszag hurcolásával és terjesztésével. Kolléganőnk a szerkesztőségből kilépve panaszkodott az illatnak nem nevezhető jelenségre, később jelezte, hogy a XII. kerületben, az Orbán-villa környékén érezhető a bűz. Az Index olvasói hasonlóan kellemetlen élményről számolnak be.

„Békásmegyer, Juhász Gyula utca, már reggel 6kor meleg, büdös szél fújt.” – írja az egyik levél. „A Somogyi Béla utcában, a Blaha Lujza térnél az enyhe kutyaszar vagy műtrágya szagot szintén lehet érezni” jelentik egy másik. De volt, aki Budapesttől 20 kilométerre Pócsmegyer-Surányban is érezte.


Fotó: Neményi Márton

Egy olvasó az okát is tudni véli: szerint trágyáznak valahol, és a szél viszi a szagot, egy másik vélekedés szerint „a beinduló természet, a humusz, a földben élő baktériumok, gombák mind együtt eresztik ki magukból ezt a csodálatos szagot”.

UPDATE:

Egy olvasónk az V. kerületből, a Bástya utca/Fejér György utca sarkáról írja, hogy annyira büdös van, hogy inkább ki sem nyitják az ablakot. A XV. kerületben is érezhető volt a szag. Egy harmadik olvasónk szerint valamelyik Pest környéki szennyvíztelep lehet a ludas. Üzemzavar esetén szokott tömény fekália szag terjengeni a környékükön. Esetleg még vágóhíd vagy nagyobb állatnevelő telep.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik