Belföld

Vasárnap havazhat – marad Orbán isteni kegyelme?

Szombaton egy hidegfront érkezik, vasárnap pedig hózáporok is várhatók.

Még sok a bizonytalanság, de március 15-én viharos szelet hozó hidegfront érheti el Magyarországot. Vasárnap előreláthatólag hózáporok, hódarazáporok is kialakulhatnak, főleg a hegyvidéken. A szelet továbbra is viharos lökések kísérhetik. 

Egy éve, sokan kaptak SMS-t a Belügyminisztériumtól, miután a télies idő megbénította az országot. A miniszterelnök akkor azt mondta, hogy a rendkívüli időjárási és közlekedési körülmények között nem lehetett gyorsabban kimenteni az utakon rekedt embereket.

A katasztrófahelyzet elhárításáról Orbán Viktor a Kossuth Rádióban akkor azt mondta, a mentés első számú célja megvalósult, mert az emberi élet biztonságát garantálták, és az állapotokhoz képest a vagyoni kár is elfogadható mértékű volt. A bajt egy módon lehet megelőzni, ha az emberek józan megfontolás alapján együttműködnek a hatóságokkal – tette hozzá. Orbán Viktor szerint „ha felmentünk a sztrádára, onnantól kezdve a Jóisten kezében vagyunk, hogy beleszorulunk-e egy ilyen helyzetbe, vagy pedig időben sikerül lemenni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik