Belföld

Havazás jöhet a hétvégén

A tavalyihoz hasonló március közepi téli időjárás ugyan elmarad, de a hegyekben hózáporra is lehet számítani. Március 15-ére esőt, záport és 14-19 fokot jeleznek előre a meteorológusok.

Kapcsolódó cikkek

Kedden derült vagy felhőtlen, zavartalanul napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szél napközben ismét több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 17 fok között várható. Késő estére szeszélyes területi eloszlásban többnyire 1, 8 fokig hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorlógiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán derült, napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél a Tiszántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Csütörtökön ugyancsak marad a derült idő. Kezdetben mérsékelt lesz az északkeleti szél, majd gyengül, és változó irányúvá válik a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható.

Pénteken sem várható komolyabb felhősödés. A délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között lehet.

Szombaton ugyan eleinte derült, napos időt ígér a meteorológiai szolgálat, de a déli óráktól megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, főként a délután második felében már eső, zápor is várható. Az északnyugatira forduló szél estefelé már több helyen viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok közötti.

Vasárnap felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan számíthatunk esőre, záporra, a hegyekben néhol kis valószínűséggel havas eső, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél gyakran viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között lesz.

Egy esztendeje

Emlékezzünk meg, ahogy egy évvel ezelőtt sokan megkapták sms-üket a Belügyminisztériumtól, miután a hirtelen lecsapó télies idő megbénította az országot, ráadásul későn rendelték el a kamionstopot, így mindenki próbált minél gyorsabban áthajtani Magyarországon… A végeredmény ismeretes, íme néhány kép emlékeztetőül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik