Belföld

Molesztálták Zuschlagot a Parlament liftjében

Egy idősebb, neves képviselőtársa esett neki a volt MSZP-s politikusnak - derül ki önéletrajzi regényéből.

A Zuschlag-könyvből az Index által közölt részletek szerint még 1998-ban történhetett a szexuális molesztálás. Az Országgyűlésbe 21 évesen bekerülő MSZP-sre „lángoló kéjvággyal” nézett a Parlament liftjében idősebb, neves képviselőtársa. „Akarlak, most azonnal – mondta neki, erre Zuschlag viccel próbált menekülni, de a politikus – akiről végig nem derül ki, hogy férfi vagy nő – megnyomta a stop gombot, és elkezdte fogdosni. Végül Zuschlagnak sikerült elmenekülnie.

Zuschlag arról is mesélt, hogy ment a nőzés a parlamentben. Nemcsak Kovács László ügyeit említi, azt írta, a szociknál a titkárnőeffektus működött, hozzátéve, hogy a fideszesek körében pedig a híres és szép nők, színésznők, műsorvezetők, modellek voltak a népszerűek.

A rendőrök elnézőek voltak vele?

Az alkoholt sem vetették meg Zuschlag visszaemlékezései szerint, akkoriban munkaidőben is lehetett alkoholt venni a Parlamentben, és éltek is ezzel a lehetősséggel. A volt MSZP-s szerint rendszeresen be voltak állva.

Zuschlag azt állítja, hogy több balesetet is okozott részegen, miután beindult a karrierje. Volt olyan, hogy 170-nel szántotta fel a földet az út mentén. Ekkor üldözőbe is vették a rendőrök, de elég volt felmutatnia képviselői igazolványát, hogy megússza egy húszezres gyorshajtási bírsággal.

Az önéletrajzi könyvéről Zuschlag János pénteken nyilatkozott először a Napi Gazdaságnak. Az interjúban azt állította, ötvenmillió forintot kapott annak idején egy nejlonszatyorban a szocialista párt titkos széfjéből azért, hogy visszalépjen a 2006-os választási kampányban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik