Belföld

Zuschlag milliói: a Jobbik az alvilágot emlegeti

Több büntetőfeljelentést tett a Jobbik a Napi Gazdaság pénteki számában megjelent Zuschlag-interjúval összefüggésben.

Feljelentést tettek vezető beosztású vagy fontosabb ügyekben intézkedésre hivatott hivatalos személyek általi bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, bűnszövetségben jelentős értékre elkövetett sikkasztás, valamint különösen nagy értékre elkövetett adócsalás alapos gyanúja miatt – nyilatkozta Volner János, a Jobbik alelnöke.

Honnan van a pénz?

A politikus felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke korábban az MSZP pénzeit firtató kérdésre azt válaszolta: “jobb, ha nem tudjátok, honnan van a pénz”. Hozzátette: korábban az is kiderült, hogy a baloldal több politikusa kapcsolatot tartott egyes, a szervezett alvilág köreiben sorolható emberrel, például Portik Tamással és a hozzá kapcsolódó, az éjszakai életet uraló vállalkozásokkal.

A párt emellett kormányzati vizsgálatot sürget annak kiderítésére, hogy a baloldal “honnan osztogathat pénzeket százmilliószám”, és a pénzeknek van-e köze az éjszakai élet különböző személyiségeihez. A Jobbik azt is vizsgálná, lehet-e, hogy különböző bűncselekményekből származó pénzeket csatornáznak be a baloldal működésébe.

Kitért arra is, hogy egyes politikai erők mögött, például a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány mögött amerikai források állnak. “A baloldal zavaros, tisztázatlan gazdasági háttere, az ilyen módon osztogatott pénzek arra engednek következtetni, hogy egy szervezett, maffiaszerűen összedolgozó, az egész országot lefedő csoporttal van dolgunk”, amit a hivatalos igazságszolgáltatásnak kell feltárnia – fejtette ki.

“Patkányok a süllyedő hajón”

A Jobbik alelnöke a baloldali pártok reakcióira utalva úgy fogalmazott, “mint patkányok a süllyedő hajóról, úgy menekülnek”, és látható, hogy az MSZP-t egyre inkább agyonnyomják tisztázatlan pénzügyei, korrupciós botrányai, felelősséget pedig senki sem vállal.

Zuschlag a pénteken megjelent interjújában többek között arról beszélt, hogy az MSZP a visszalépéséért ötvenmillió forintot adott át neki egy nejlonszatyorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik